Friday, February 25, 2011

Penulis2 Blog dan Facebooker Haluan Kiri Bagi Muke lew Sikit beb,

 facebooker dan Bloger2 Pembangkang atau lebey senang kite cakap bloger jalanan yg FOC.. adelah ratenye anak2 mude dan golongan2 bawah 35 tahun.. perbezaan bloger2 yg memperjuangankan keadilan, kesejahteraan dan kebenaran akan meletak fakta dan kadang kalanye akan memaki dan menghamun serbe sedikit didalam penulisan mereke.. pade gua derang nie takde sape pun yg arahkah.. hanye mengikut hati nurani mereke jew.. sebab mereke rase mesia nie dah sampai tahap umngok bee end wajib di TALKINkan..
mereke adelah penulis2 yg tidak di bayar dan tidak berbayar dan tidak mempunyai kepentingan dan sangat di pentingkan.. hanye berdasarkan maklumat dan kebenaran yg ingin di kongsikan bersame same.. di akui bahawe mereke2 ini telah banyak mempengaruhi jiwe dan minda golongan2 mude yg rate2nye baru habis sekolah dan berade di pra universiti dan yg baru utk berkerje..

etika pade gua tidak perlu adew dalam penulisan.. sebab etika atau protokol akan menyebabkan penulis2 blog akan rase seperti sesak nafas dan tidak bebas.. facebooker dan bloger2 pembangkang kebanyakkannye menyuarakan rase hati dan rase kecewe pade kepimpinan sikalang sebab buke minda akan terbuke lew hati beb.. ape2 pun yg bloger2 dan facebooker dari golongan kiri ini adelah mereke2 yg mempunyai kemahiran menulis dalam memainkan sesuatu isu dan mereke lebey suke tidak ade siape yg arahkan atau di kongkong..

jike di lihat penulisan setiap bloger2 atau facebooker yg lebey mesre pade pembangkang selalunye akan di selitkan penulisan2 yg keras dan tajam serte lebey banyak kate2 yg pahit.. walaupun mereke2 ini tidak ade support dari kepimpinan pembangkang baik dari segi kewangan dan moral.. tapi mereke rele dan ikhlas dalam menyampaikan maklumat pade setiap pembace tanpe perlu ade protokol atau etika atau perlukan tapisan.. jika semuanye perlukan tapisan.. make jadi lew seperti MEDIA2 di mesia nie.. semunye tak boleh.. itu tak bley ini tak bley.. nak tulis kalu puji umngok bley.. kalu kutuk tak bley.. kalu hasut tak bley.. PENUH DENGAN BIROKRASI.. jgn jadi umngok..

jika selepas pru 13 dan di takdirkan pembangkang menguasai PARLIMEN di mesia.. mereke hanye melihat dari kejauhan jew.. tanpe mendapat ape2 keuntungan berupe wang dan ringgit.. tetapi mendapat banyak faedah keberkatan dalam perjuangan dan hati mereke akan puas dan gembire.. jadi.. hargai lew mereke beb.. jgn lu sebagai pemimpin2 pembangkang  lu ingat mereke lu bley kuasai.. kompem lu tak bley punye.. sebab mereke adelah penulis2 yg bebas tanpe ade sangkut paut dgn parti.. dan menulis secare percume demi perjuangan yg di canang oleh pembangkang selame ini.. tunaikan hasrat mereke agar mesia menjadi negare yg berkebajikan jika lu menang dan menguasai parlimen..

kalu lu PR menang tapi same jew cem umngok bee end nanti.. baik lu olang mampos lagi baik.. same mampos dgn umngok bee end!

@B.. kalu PR menang.. apew yg gua dapek ? gua bukan mintak tanah kew, duit kew, rumah kew.. gua nak tengok mesia nie lebey adil pade rakyatnye dan lebey selamat dgn jenayah berkurangan dah harge2 barang2 kek mesia jadi rendah.. kene dgn gaji.. tu jew beb.. haha

2 comments:

  1. Ako bagi MUKA sebulat kepala Pak Jib, yaaaa!

    ReplyDelete
  2. mat mongol tu bayar kek bloger gomen umno apco.. kite olang biase nie.. free jew.. tapi takpew beb.. nie lew namenye kemanisan dalam perjuangan..

    ReplyDelete

Twitter Facebook Feed