Sunday, April 17, 2011

analisa PRN serawak beb.. mesti bace kahkahkah

salam pembebasan dan salam kebajikan salam kebangkitan salam pembaharuan sume beb..

nie gua nak buek sikit analisa  mengenai keputusan PRN serawak semalam,
dgn begitu girangnya mat mongol dan sudey suci lagi di sucikan ulih RPK make dgn ini.. gua mendapati.. hanye kawasan2 kg2 yg tersangat lew ulu nye lagi jauh ke pendalaman yg mana hanye bley naik heli atau wing suit jew bley sampai beb.. PR memang sukar nak masuk ke setiap kg2 yg terlalu jauh kerana tiada jalan darat beb dan waktu kempen terlalu singkat , SPR.. bese lew name pun kakitangan umno apco yahudi haramjadah kan ?
dgn kemenangan 2/3 Bee End ini menandakan PRU ke 13 bakal berlangsung tak lama lagi..
tetapi undi bee end telah merosot 8.9 % kahkahkah,
maklumat tidak sampai pada pengundi yg berada dalam hutan dan pergunungan, dan dgn pelbagai propaganda dan penyucian oleh umno apco.. maka rakyat serawak tetap memilih haramjadah negara setelah gula2 politik di taburkan bebilion2 sambil menfitnah pakatan rakyat dan memburuk2kan PR!, dgn SPR dan seluruh jentera kerajaan yg sepatutnya adalah bebas atau haram menjadi atau  di kerah mengikut perlembagaan mesia utk memenangkan Bee End.. sampai bila2 pun tak kan menang PR beb selagi umngok terus berkuase dgn care yg kotor jijik, bangsat, kaninaboi, haramjadah, jalanraye jew pilihan raya anak2 muda! hanya waktu dan ketikenye sahaja yg akan membangunkan zarah2 nuklear yg akan di tembak oleh 1 neutron ( siapa lew neutron nie ye beb?) di jiwa anak2 muda yg akan terjadinye ledakan yg sungguh dasat hingga mampu utk menjahanamkan sesebuah pemerintahan yg zalim lagi tidak bermaruah!.. jadi dgn kekalahan PR ini maka taib mahmud a.k.a pehin raje berooke ini akan terus berkuasa dan mentekedarah harta2 kekayaan serawak sehingga lew pertengahan penggal nanti ( 2-1/2 tahun beb ) lama gak tu, jute2 lagi bley kapor tu beb.. kahkah

rakyat serawak rata2nya adalah olang2 muda di bandar2 dan hampir 95% kemenangan PR adalah di bandar2 dan bandaraya.. ini bermakna olang2 bandar baik di mana sekalipun  tiada yg menyokong Bee End kerana maklumat tepat dapat di cari dgn mudah, tidak seperti di kg2 kerana mereka di rasuah dan di bodokan oleh Bee End dan tidak mendapat maklumat yg betul tepat dan benar!.. hanya temberang umno apco, pbb, Bee End jew yg di suap di mulut dan telinge serte mata mereka termasuk lew media2 propaganda mereke yg terdiri dari tv 3 suku, utusan meloye dan berita hairan, kesian beb gua nengok, dgn janji2 dari bee end yg mat mongol sebagai pengerusi yg telah menjadikan apco yahudi sebagai penasihat yg agung, tunggu jew lew lu olang beb.. kompen dapat habuk lah lu olang kahkahkah,

dgn Bee End menggunakan pelbagai perbuatan yg keji terkutuk lagi di laknat menjelang PRN serawak tempoh hari. contoh malaysiakini di godam, tv selangor di godam, serawak repot hilang webnya, dan beberape blog2 yg berpengaruh di lembabkan sehingga tidak boleh utk mendapat maklumat.. senjata2 yg busuk lagi busuk sampai ke usus ini akan memakan tuan pada pru 13 nanti.. lu tunggu. anak muda kek bandar nie dah tak sabo2 nak tunggu MP ke Adun ke mampos dgn mengejut supaya prk di adakan.. kahkahkah..

dgn ini gua simpulkan bahawa.. Bee End tidak menang di serawak tetapi menang dgn tipu helah dan penipuan.. tipu terus menipu.. kite tipu melayu.. hanya kawasan2 kg sahaja yg di menangi oleh Bee End.. maka lu olang serawak jgn risau.. 55 kerusi dun serawak bakal menjadi pusat BANDARAYA tak lama lagi kerana setiap dun yg di menangi oleh Bee End, bilion2 peruntukan kek sana kahkahkahkah.. ini janji Bee End beb! kahkahkah bukan gua yg janji beb.. kahkahkah..

dgn kemenangan ini lu olang tunggu lagi seminggu 2.. minyak ron 95 bakal naik 20 sen.. kahkahkahkah
barang2 asas juge bakal naik beb, jgn risau beb, lu buat lu dapat beb.. kahkahkah.. olang serawak kek bandar.. tahniah pade lu olang beb.. olang mude geng kite beb.. kahkahkahkah..

RUPANYA BEE END CUMA DAPAT UNDI SEBANYAK 37.8 % jew termasuk dgn undi pos yg di pangkah oleh bos2 derang..!! kahkahkahkah

ini bermakna 31 % Pengundi Serawak Berpaling penyokong PR ?.. kahkahkah
balance31 % yg tak keluar mengundi lagi agak2 sokong siape beb ? kahkahkah


Bee End - 55 kerusi (372,379 undi)
PKR - 3 kerusi (117,100 undi)
DAP - 12 kerusi (134,847 undi)
PAS - 0 kerusi (9,719 undi)
SNAP - 0 kerusi (15,663 undi)
PCM - 0 kerusi (2,895 undi)
Bebas - 1 kerusi (20,064 undi)

bermakna undi Bee End = 372 379
undi Pakatan Rakyat +++ undi pembangkang yg lain = 300 288. (372 379-300 288 = 72091)

lebihan yg sokong Bee End adalah seramai 72 091 jew ? kahkahkah, gelakkan gerombolan beb kahkahkah
IQ yahudi patut ade pade olang2 melayu beb kahkahkahkah..

Bagi sesiapa yang mampu membuat kira-kira,pasti akan terkezut besar dengan keputusan pilihan raya Serawak 16/04/2011. Bee End dikatakan menang dengan kelebihan 2/3 kerusi tetapi tanpa memerlukan sokongan 2/3 pengundi sarawak. 31% pengundi sarawak memberi undian mereka kepada bukan Bee End. Nampaknya peningkatan bilangan pengundi tidak percaya Bee End semakin naik secara mendadak.

sekalung tahniah kpd PR Sarawak..

PR tiada duit berjuta2 utk memberi projek2 mee segera, bagi Astro kpd pengundi, sekolah baru, jambatan baru....

undi popular 31%, tetapi jumlah kerusi PR dalam DUN cuma 21.4% sahaja, itulah kebijaksaaan proksi yahudi menyusun persempadanan semula kawasan pilihanraya ( yahudi SPR ) alat umporno apco yahudi Bee End beb..

Abbs sedey di hati rock gua beb, cinta ikhlas gua tak bebalas rupenye! sob sob sob...

5 comments:

  1. http://bagindareformasi.blogspot.com/2011/04/lol-bn-tak-menang-23-rupanya.html

    sini bro.. ada orang analisis jugak.. :)

    ReplyDelete
  2. najib mesti rasa lega dgn kemenangan ini,anwar lari ke london?

    ReplyDelete
  3. ha ha ha. anlisa orang kalah mcm ni la. satu undi lebih pun, kira menang juga Beb. kau ni dh jadi mcm orang gila talak. Bila Baru Bian nk angkat sumpah ni???

    ReplyDelete
  4. yg kat atas komen ni org yg bongok, pakatan rakyat bukan menang dekat serawak, tapi barisan nasional yg kalah dekat sana, walaupun nakpak menang, tapi kalah dari segi moral la bodoh.

    ReplyDelete
  5. bro.. tukar link.. http://kopitarikkaw.blogspot.com/

    ReplyDelete

Twitter Facebook Feed