Saturday, April 30, 2011

Bile pemimpin yg munafik, fasiq, jahil di angkat menjadi pemimpin.. make rakyat juge akan menjadi jahil agame..

salam semue beb, demi kebenaran, demi menegakkan keadilan, demi masa, demi melaksanankan hukum2 al quran.. dgn ini beberape analisa yg tak berape analis dari gua beb.. menyentuh isu2 semasa dan mutakhir ini..


1. dgn sumpah si munafik.. telah membawa era baru dalam pemikiran org2 muda apakah islam itu yg sebenarnya..

2. dgn peyebaran bidio fitnah zina 2, baru terdedah didalam hukum islam yg wajib di laksanakan adalah perlu membawa 4 org saksi yg bertaqwa, jika tidak yg menuduh wajib di rotan di khalayak ramai sebanyak 80 sebatan beb,

3. sudah jelas perkara2 jijik dan fitnah2 keji ini membukakan lembaran baru ke arah perlaksanaan undang2 islam yg sememangnya di tagih dan di kehendaki oleh semue olang2 islam di mesia sejak dulu lagi beb..

4. semakin hari fitnah2 ini semakin besar, dan semakin itu lah islam bertambah di ketahui oleh olang2 islam itu sendiri , melalui kaedah baca, lihat, dgr dan laksanakan

5. zaman kebangkitan akan bermula dgn mane olang2 muda ingin sekali mendalami ilmu2 al quran dan semahunye mengadili apa juge bentuk hukuman mahupun penilaian berlandaskan al quran terhadap sebuah pemerintahan

6. tidak lagi hangguk2 geleng2 seperti org islam terdahulu ( org2 tua lew beb ) hanya mengiakan sahaja apa yg di ajarkan, tidak pernah bertanye dan mengkaji dgn lebey medalam setiap ayat2 suci

7. fitnah dasat ini juge membuka mate olang2 mude utk mengetahui dan menilai sikap olang2 yg islam yg munafik dan fasik, dapat di bezakan dgn keadaan semasa dan suasana sekeliling, menjadi pengalaman bergune pada anak2 mude membuat perbandingan dan menambahkan ilmu.

8. olang2 mude baru menyedari bahawe golongan2 islam yg munafik ini adalah musuh yg terang nyata.. tidak lagi menjadi musuh dalam selimut.. dan mereka sangat bahaya dan boleh merosakkan akidah olang2 islam di mesia kerana umum tahu fitnah itu lebey dasat dari membunuh beb.

9. dapat menjiwai ilmu yg bermanafaat yg tiada dalam buku pelajaran.. iaitu.. olang2 munafik dan fasiq dulu kini selamanya adalah dalam nisbah yg banyak.. menjadi penentang pada olang2 yg beriman yg berskala kecil

10. maka selepas ini olang2 muda akan mengkaji setiap 1 hukum hakam dalam al quran.. menambahkan lagi ilmu dan pelaksanaannye 1 hari nanti di mesia yg di katekan islam lew sangat nie beb ? kahkahkah..

11. menyebabkan olang2 muda mule menyimpan perasaan dendam terhadap pemerintah yg memainkan peranan penting dalam menjayekan agenda meruntuhkan akhlak olang islam di mesia dgn menghalalkan porno dan lucah serte fitnah bohong..

12. menjadi iktibar pade semua golongan elitis dan bangsawan2 yg memerintah dan pembangkang, lebey berhati2 memilih sahabat, dan tiada 1 pun mereka akan berani lagi membuat perkara2 yg keji dan mungkar kerana takut rahsia mereka akan terbongkar walaupun samada ianya fitnah atau benar.tetapi syg bukan takut kerana azab tuhan yg maha agung beb.

13.  fitnah zina ini juge telah menyebabkan sebahagian rakyat mesia akan kembali pada al quran sebagai rujukan muktamad

14. fitnah zina ini juge akan kembali ke pemuke2 kaum yg zalim lagi munafik ini..

15. secare tidak langsung para2 ulama2 dan mufti2 yg besarkan telur itu berada pade kedudukan bahaye, tidak lagi selesa kerana golongan2 mude sudey mengetahui selok belok beragama dgn lebey releven dan dgn ilmu yg cukup maju yg sentiase mengajukan soalan2 maut pade mereke..

16. pemangkin dan pencetus pade gelombang anak2 mude utk menuntut perubahan ke arah keislaman mesia sepenuhnye.. tidak lagi islam suku suku seperti sikalang beb..

17. perbezaan pendapat dalam merungkai penfitnahan ini akan mencetuskan gelombang ilmu yg sangat dasat pade olang2 mude dgn mane mereka akan lebey bijak dan cepat dalam merumuskan sesuatu perkare..

18. dan last sekali.. tetap lah al quran itu releven selamenye beb.. kalau pemerintah melaksanakan islam seperti yg termaktub di dalam al quran.. segale masalah fitnah zina dan ape jew lah.. insyaallah dapat di selesai dan di permudahkan.. tiade siape lagi yg berani memfitnah.. kerana hukumannye tersangat lew berat dan hine dine

19.. same2 lew kite tunggu dan lihat.. kebangkitan pasti akan berlaku, samada ianya secare sedar atau secare merit atau secare pakse..

Abbs .. sesumpah dalam united munafikun ini memang suke bersumpah munafik seperti dalam surah al munafiqun beb.. lu olang tak picaye gua cakap.. lu kaji bumi lew sendri surah ni.. TIADE KERAGUAN DI DALAMNYE BEB, MENJADI PETUNJUK BAGI OLANG2 YG BERAKAL..

No comments:

Post a Comment

Twitter Facebook Feed