Friday, September 09, 2011

Cukai 6% Tidak Akan Beban Rakyat! - Mongol

ANAK ANAK MUDA JANGAN BANYAK BUNYI..
GUA BUAT SEMUA INI ADALAH SEMATA MATA KERANA
NAK SELAMATKAN BANI MELAYU
KAH KAH KAH


CUKAI TIDAK BEBAN RAKYAT - MONGOL


Kuala Lumpur 9 sept - Cukai naik 6% terhadap barangan domestik termasuk prepaid, kfc, dan makanan segera demi untuk kepentingan rakyat, tujuan kenaikkan ini bagi menampung perbelanjaan kerajaan yg semakin meningkat ekoran kenaikan barangan global.


kerajaan melaksanakan undang undang yg ketat bagi mengekang situasi ini dan berharap agar rakyat memahami situasi genting kerajaan yg sudah kering kontang ini akibat rasuah dan salah guna kuasa.


bagi merealisasikan impian mengejari negara maju berpendapatan tinggi menjelang 2020, kerajaan umno barisan nasional telah memperkenalkan produk baru yg di namakan jerut untuk kepentingan kaum bangsawan dan korbannya adalah rakyat dan umno tetap kukuh di persada politik tanah air sebagai saudagar penipu sepanjang zaman.logika.. jawapan gua senang saja beb..
SELAGI INI KAUM BANGSAWAN TERUS BERKUASA..
SELAGI ITU LAH KITA SEMUA AKAN MAMPOS DI ANIAYA!
KAH KAH KAH

2 comments:

 1. TOL UNTUNG BERIBU JUTA!

  Penang 8-sept - Mengapa syarikat utama konsesi lebuh raya masih menaikkan kadar tol sedangkan mereka telah pun perolehi semula kos pembinaan dan mengaut keuntungan yang besar?

  Dengan kos pembinaan berjumlah RM26.4 bilion, ia memberi
  keuntungan lebih RM13 bilion kepada syarikat konsesi.


  Timbalan Menteri Kerja Raya, Yong Khoon Seng, mendedahkan syarikat konsesi yang menguruskan 27 lebuh raya telah meraih sejumlah RM37.7 bilion kutipan tol, di samping tambahan RM2.1 bilion pampasan daripada kerajaan.


  Oleh itu, mengapa kadar tol terus di tingkatkan? sedangkan mereka sudah pun mendapat keuntungan dengan menyebut Lebuhraya Utara Selatan Projek (Plus) sebagai contoh yang ketara di mana tempoh konsesinya adalah sehingga tahun 2039.

  Mengikut Statistik, Lebuhraya Utara-Selatan dibina dengan kos RM5.9 bilion, tetapi ia telah mengutip lebih RM23.5 bilion kutipan tol, di samping tambahan RM735.2 juta pampasan daripada Kerajaan .


  KAH KAH KAH
  LIHAT LAH DAN DENGAR LAH
  SILIH BERGANTI PAYUNG PAYUNG EMAS GEROMBOLAN HARBI
  DI BOGELKAN SATU PER SATU
  DEMI DARI RAKYAT KEPADA RAKYAT
  BUKAN DARI BANGSAWAN KEPADA RAKYAT!
  KAH KAH KAH


  Artikel SETERUSNYA: http://umnoisdead.blogspot.com/2011/09/30-trillion-tol-untung-gila-babi.html#ixzz1XQt1OnVL

  ReplyDelete

Twitter Facebook Feed