Sunday, September 04, 2011

ini Fakta!! Sejarah Pengkhianatan UMNO pada orang orang Melayu!!

JANGAN CABAR KETUANAN BANGSAWAN MELAYU!!
BERMANDI DARAH KAMI SANGGUP.
DEMI KUASA HARTA DAN KEHORMATAN DUNIA YG TIADA
TOLOK TANDINGNYA..
KAH KAH KAH


1. Siapakah yang menukar wang Royalti kepada wang Ehsan pada tahun 2000 apabila PAS berjaya merampas negeri Terengganu dari tangan BN dalam PRU 1999? (Negeri Terengganu itu majoriti penduduknya adalah Melayu)

2. Siapakah yang menghalang kerajaan kedua-dua negeri bermajoriti 95% Melayu (Kelantan dan Terengganu) menikmati hasil royalti Petronas, sedang negeri-negeri seperti Sabah dan Sarawak tidak dikenakan tindakan sama?

3. Siapakah yang menghalau peneroka bandar dikalangan orang Melayu di Kg Berembang (KL), Kg Plentong (JB), Kg Chubadak (KL), Kg Malaysia Tambahan (KL)?

4. Siapakah yang menghalau Melayu Pulau Pinang dengan helah pembangunan hingga mereka merempat ke Seberang Jaya dan Kedah Selatan?

5. Siapakah yang menggadai Tanah Rezab Melayu hampir 50% dari 3 juta hektar pada 1948 kepada 1.6 juta hektar pada 1997?

6. Siapakah yang membunuh orang Melayu kerana perbezaan fahaman politik di Kg Memali, Lubuk Merbau dan Hutan Aji?

7. Siapakah yang membolot saham AP untuk menantu dan kroni, sedang ia adalah hak setiap rakyat dibawah dasar DEB?

8. Siapa yang melingkupkan dasar DEB hingga milikan ekuiti Melayu tersekat kepada 18% pada 2000.

9. Siapakah pula yang memansuhkan DEB, dan diganti dengan dasar Liberisasi dan Model Ekonomi Baru yang mesra kapitalis dan anti subsidi?

10. Siapa yang menyelewengkan dana untuk orang Melayu yang miskin dalam program PPRT?
Dari 54 billion yang diperuntukkan kepada orang Melayu hanya 2 billion sahaja yang sampai kepada orang Melayu, 52 billion lagi lesap di telan pentadbiran UMNO.

11. Siapa yang mengkhianat wasiat Raja-Raja Melayu menjelang kemerdekaan supaya tidak diserah bukit, gunung dan pulau kepada bukan Melayu?

12. Siapa yang mencipta krisis perlembagaan 1982 yang menyebabkan kuasa Yang DiPertuan Agung terhakis dan hanya sekadar menjadi rubber stamp Parlimen?

13. Siapa pula yang melucutkan kekebalan Raja-Raja Melayu pada awal 1990-an?

14. Siapa yang menggelarkan rajanya ‘NATANG’ bila namanya ditolak sebagai Menteri Besar Terengganu selepas PRU12 yang lalu?

15. Siapakah yang mengubah sempadan kawasan undi majoroti Melayu bila Melayu sendiri menolak Umno dalam PRU 1999 dan tidak menambah kerusi Parlimen di Kedah, Kelantan dan Terengganu pada persempadanan semula tahun 2002?

16. Siapa yang melanggar peruntukan Perlembagaan mengenai hak-hak istimewa orang Melayu untuk mendapat biasiswa?

17. Siapa yang menukar biasiswa kepada pinjaman PTPTN dengan kadar 4%?

18. Siapa yang mencemar bahasa Melayu dengan istilah-istilah “infotainment”, “boulevard”, “presint”, “bajet” dan lain-lain?

19. Siapa yang menukar bahasa pengantar dari bahasa Melayu kepada bahasa Inggeris dalam pembelajaran Sains dan Matematik pada ketika jurang pendapatan bandar-luar bandar semakin melebar?

20. Siapa yang mencadangkan syarat wajib lulus Bahasa Inggeris untuk SPM dan bahasa pengantar Inggeris di universiti-universiti?

21. Siapa yang jual air kepada negara jiran dengan harga 3 sen 1000 liter, dan jual balik kepada rakyatnya sendiri dengan harga 80 sen 1000 liter?

22. Siapa yang serah blok minyak kepada negara Brunei tanpa persetujuan DUN, Parlimen atau YDPA?

23. Siapa yang cuai menjaga tanahair sendiri hingga Pulau Batu Putih dan Singapura terlepas ke negara orang?

24. Siapa yang menghapuskan tulisan jawi dari diajar di sekolah-sekolah dalam tahun 1960an dahulu?

25. Siapa yang kata Sekolah Agama Rakyat (SAR) tempat melahir militan dan ekstrimist Islam dan mengwar-warkan perkataan “Sindrom Qiamulail” kepada anak-anak yang bersekolah ketika itu?

26. Atas alasan itu, siapa yang menghentikan geran perkapita kepada SAR hingga menyebabkan sebahagian institusi pendidikan agama hidup segan, mati tak mahu atau setengahnya berkubur tanpa nesan?

27. Siapa yang mencadangkan pelan pembangunan Kg Baru Kuala Lumpur hingga membuka milikan kepada 40% bukan Melayu?

28. Siapa yang kekang akta-akta maklumat, Auku dan pandangan kedua orang Melayu supaya orang Melayu senang diperbodohkan?

29. Siapa yang naikkan harga petrol, diesel dan barangan asas kepada ketika Melayu adalah golongan majoriti yang miskin di negara ini?

30. Siapakah pula yang memperbodohkan dirinya konon mengaku Melayu sedang nama Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR) dibuang dan diguna bahasa penjajah UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION (UMNO)?

31. Siapa yg bagi 1 gunung pada tokey judi? kah kah kah

logika.
beb.. kita sebagai anak muda sedar apa yg sebenarnya berlaku..
umno itu sudah menjadi seperti suatu kecelakaan pada siapa
yg berada di dalamya.. kerana parti ini adalah penuh dgn pengkhianatan selamanya..
anjing pada penjajah british.. dan babi kepada apco zionis..

berubahlah semua anak anak muda dan rakyat marhaen..
kita mampu mengubahnya..
biarkan dari rakyat kepada rakyat..
bukan dari bangsawan kepada rakyat..
kerana bangsawan ini terkenal di seluruh dunia sebagai..
perompak wang rakyat..
kah kah kah kah
4 comments:

 1. UMNO IS DEAD!!RACISM IS DEAD!!

  LONG LIVE ISLAM!!

  ReplyDelete
 2. memang pengkhianat tegar betul si umco nie.

  ReplyDelete
 3. Ya ALLAH, kau bukakanlah hati semua orang2 Melayu yang masih mengaku ISLAM untuk menerima HIDAYAH dari mu. Mudahkanlah mereka menerima yang HAQ itu HAQ dan yang BATIL itu BATIL. Sedarkanlah mereka segera untuk mereka keluar daripada kejahilan menyokong kumpulan yang berjuang untuk bangsanya saja sedangkan nabi sendiri tidak pernah berjuang untuk bangsa Arab saja tp untuk ISLAM bagi semua umat manusia.

  ReplyDelete
 4. Mereka yg memberi kuasa kpd UMNO untuk memerintah mesti faham yang mereka ikut memikul tanggungjawab di atas segala kemungkaran & maksiat yang dibenarkan oleh pemimpin2 UMNO di negara ini. Org melayu jgn tertipu lagi dengan muslihat UMNO yg sudah lama memegang kuasa. Pemimpin UMNO takut diheret kemuka pengadilan bila mereka jatuh nanti seperti pemimpin2 di timur tengah.Dunia baru tahu yg pemimpin2 mereka menyimpan kekayaan yg sgt luar biasa. Siapakah pemimpin2 UMNO yg memiliki kekayaan yg luarbiasa? Jika kita ingin tahu, beri kemenangan kpd Pakatan Rakyat di PRU13 nanti. Mat Sabu dan rakan2 dlm PR akan rampas balik harta milik rakyat yg telah dicuri mereka dgn cara yg haram. Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  ReplyDelete

Twitter Facebook Feed