Thursday, September 01, 2011

Umno di lahirkan di istana - mat mongol

KAH KAH KAH
INGAT,BANGSAWAN UMNO HARBI DI LAHIRKAN DI ISTANA TETAPI
ISTANA MANA? JAWAPANNYA..
 DI ISTANA KETUANAN BRITISH..
KAH KAH KAH


INI FAKTA SEJARAH KEMERDEKAAN.
TIADA 1 BUTIR PELURU PUN DI LEPASKAN OLEH BANGSAWAN UMNO APCO UTK
MEMBEBASKAN TANAH MELAYU DEMI KEMERDEKAAN.

Musuh Barisan Nasional (Babi Negara) bukan lagi komunis yang bergerak dari hutan, tetapi pergerakan madani yang mempunyai kesedaran politik yang meningkat serta anak anak muda yg kian mendapat kecerahan hati dan keterbukaan minda..

Ini bukan nasihat dari seorang professor kangkong. Ini nasihat dari seorang yang betul-betul profesor yang cuba menyedarkan pemimpin peminpin bangsawan Umno harbi supaya mereka dapat melihat siapa musuh mereka sebenar.

Mereka juga perlu sedar dan faham bahawa kita sedang berada di abad 21 dan bukan lagi era tahun 60an, abad 20 di mana rakyat mendapat maklumat hanya dari corong Radio Malaya dan berlibur dengan menonton wayang pacak di padang yang menceritakan tentang bahaya cacing kerawit kemudian diselit pula dengan propaganda-propaganda

Ini zaman IT — Pasca Angkasa Lepas makna ditekan di mana berita dan peristiwa dapat dipancar sekelip mata menerusi satelit ke seluruh dunia. Zaman Generasi YouTube, Twitter, Facebook; anak semua bangsa berkenal dan berinteraksi dengan pantas menerusi sistem saraf rangkaian maklumat digital — generasi perubahan yang sedar bahawa mereka bertanggung jawab untuk memberi makna kepada masa depan serta hak dan nasib rakyat.

Menerusi sistem saraf rangkaian maklumat ini mereka bukan sahaja mampu menilai semula sejarah negara bangsa malah makna kemerdekaan itu sendiri, yang selama ini di kulum dengan rasa mual dan penuh ketidakpastian. Mereka begitu keliru tentangnya.

Haruskah sejarah yang ditulis oleh bangsawan melayu  harbi ini diwariskan untuk generasi akan datang sedang mereka sendiri keliru tentangnya, sesiapa yang melupai sejarah bangsa dan negaranya akan didera dengan mengulangi kesalahan mereka berkali kali, Apakah maksud ungkapan ini? sejarah yg telah di ubah. adalah 1 malapetaka bagi kita semua.

Rakyat Malaysia bukan melupai sejarah negaranya tetapi mereka sebenarnya tidak faham. Tidak ada seorang pelajar yang benar benar tahu atau professor sejarah yang berani bercerita tentang sejarah kita yang sebenar kerana bimbang implikasi berbagai akta. Akhirnya tiada orang yang benar-benar tahu tentang sejarah negara dan bangsanya termasuklah kalangan pemimpin-pemimpin bangsawan Umno harbi sendiri.

Kita tidak tahu sama ada kita dijajah oleh Inggeris atau oleh PKM kerana dari gelagat bangsawan Umno harbi kita semacam dijajah oleh PKM. Kita tidak tahu sama ada regim kolonial Inggeris atau PKM yang membunuh dan memenjara pemimpin-pemimpin kita yang berjuang di bawah semboyan “Merdeka”. Tugu Pahlawan menunjukkan Inggeris sedang menginjak-injak kaki pada gerila-gerila PKM yang gugur sambil mengibarkan bendera jalur gemilang yg berisifat patriotik.

Senario ini menunjukkan kita merdeka dari PKM dan bukan dari Inggeris. Di situ juga kita membaca jajaran nama askar askar upahan British yang terkorban dalam perang bersama gerila PKM sejak darurat diistiharkan oleh British pada 18 Jun 1948. Kita juga tidak tahu sama ada kita terhutang budi dengan British harbi atau PKM justeru kemerdekaan tanah air kita. Begitu juga tentang apa sebab Inggeris memerdekakan negara kita.

Sebahagian rahsia sejarah sebenar tersimpan dalam benak kapitalis birokrat a.k.a bangsawan melayu harbi yang mengambilalih kuasa dari jajahan British. Dari cebis cebis coretan para gerila yang masih mereka genggam,mereka berkata Inggeris lari kerana tidak tahan dengan ribuan serangan dari mereka hingga terpaksa merdekakan Malaya secara bersyarat. kita telah di tipu selama ini.

Kita juga tidak pernah tahu syarat-syarat itu kecuali satu dua antaranya supaya bangsawan Umno harbi dan Kerajaan Perikatan terus melancar perang dalam negeri terhadap PKM. Peperangan ini menguntungkan ketuanan British yang bertindak sebagai penjual senjata di samping pada masa yang sama sempat mengurus segala asset dan modalnya.

ketuanan British tidak menyuruh  bangsawan Umno harbi memusuhi PKM hingga kiamat ia memadai untuk satu masa bagi memberi sedikit ruang kepada ketuanan British untuk mengambil apa yang patut walaupun negara sudah merdeka.

Kita juga tidak tahu tentang sejarah Pasukan Tentera Anti Jepun Rakyat Malaya (TAJRM) pernah bersama ketuanan British untuk melumpuhkan tentera fasis Jepun pada tahun 1942-1945. Inilah pasukan yang berani menentang tentera fasis Jepun yang telah membunuh ribuan rakyat Malaya yang tidak berdosa.

Kisah ini tidak pernah dibangkit oleh pemerintah sedang British yang lari seperti itek meninggalkan Malaya mengiktiraf jasa-jasa TAJRM yang dipimpin oleh Chin Peng dengan dua anugerah yang besar di London.
British masuk semula pada tahun 1945 melihat kebangkitan baru untuk menuntut merdeka — KRIS, PKMM, PKM, API, AWAS, kesatuan buruh dan lain-lain yang membentuk PUTERA AMCJA. Pada tahun 1948 Mereka menentang Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu.

PUTERA AMCJA pernah menyanggah Datuk Onn yang memberi kerjasama kepada Inggeris memaksa raja-raja Melayu menandatangani perjanjian ini kerana ia sedikitpun tidak menyebut soal merdeka.

Justeru akhirnya perjanjian ini gagal dan PUTERA-AMCJA telah mengemukakan 10 pasal perlembagaan Malaya Merdeka serta bendera Sang Saka Merah Putih lambang tuntutan kemerdekaan. Mereka menggabung pertubuhan politik dan seluruh warga Malaya patriotik-demokratik bangun melancarkan hartal di seluruh negara sehingga ia begitu mencemaskan ketuanan British.

Dalam perjuangan kemerdekaan Datuk Onn dianggap oleh golongan progresif sebagai duri dalam daging yang sentiasa menghalang gerakan yang menuntut kemerdekaan. ketuanan British telah merencana beberapa rusuhan kaum di Batu Pahat dan Muar, Johor, begitu juga di Sungai Manik, Perak yang kemudiannya di damaikan oleh PKM.

Onn lebih selesa hidup di bawah ketuanan British kerana katanya dengan Inggeris kita boleh makan daging tetapi kalau merdeka kita akan makan ubi kayu. Onn memusuhi golongan kiri dan parti-parti progresif kiri seperti PKMM, API, AWAS dan PKM. Hartal 1948 yang dilancar secara besar-besaran dan tuntutan kemerdekaan tekanan ditambah menyebabkan ketuanan British mengistiharkan Undang-Undang Darurat, isa dan sebagainya.

400,000 askar upahan ketuanan British telah dibawah masuk untuk melancarkan perang terhadap pemimpin-pemimpin kiri yang menuntut memerdekakan tanah melayu.

Ketuanan British dengan persetujuan Onn telah mengharamkan seluruh parti-parti politik di Malaya pada tahun 1948 — ribuan pemimpin-pemimpinnya ditangkap dipenjara dan dibunuh. Inilah detik malapetaka paling besar buat pejuang-pejuang progresif di Malaya yang akhirnya kemenangan memihak kepada bangsawan Umno harbi kerana seluruh parti-parti politik di Malaya ketika itu telah diharamkan dan pemimpin-pemimpinnya ditangkap.

Mulai detik inilah pena dan lembaran sejarah terlepas kepada Kapitalis Birokrat aka Kelas Bangsawan Melayu harbi. Umno pada ketika itu hanya gerombolan seperti Perkasa yang muncul pada hari Bersih 709 sedangkan golongan patriotik-demokratik PUTERA AMCJA mempunyai hampir sejuta ahli. Di bawah undang-undang darurat ini pemimpin-pemimpin politik selain bangsawan Umno harbi di buru, ditangkap dan dipenjara malah ramai yang dibunuh. Mereka dituduh mengancam keselamatan negara oleh ketuanan British.

Yang terselamat telah melarikan diri ke hutan melancarkan perang gerila atas nama Tentera Pembebasan Nasional Malaya atau Tentera Rakyat. Mereka termasuklah Regimen 10 Melayu yang begitu digeruni  ketuanan British yang dipimpin oleh Abdullah CD bekas anggota PKMM. Regimen 10 Melayu ini adalah terdiri daripada pengikut-pengikut Datuk Bahaman yang masih hidup yang berpengkalan di Pahang.

Mereka inilah yang meneruskan perjuangan menentang Inggeris hingga pada tahun 1957 Malaya mencapai kemerdekaan.

Percubaan untuk menzalimi anggota PSM yang terbaru di bawah Ordinan Darurat bukanlah suatu yang pelik. Apa yang pernah dilakukan oleh Onn kini ingin dicuba sekali lagi oleh cucunya pula. Bersih dikatakan haram dan mengancam keselamatan negara sebagaimana PUTERA AMCJA dan parti-parti politik progresif di haramkan pada tahun 1948 oleh ketuanan British.

Pada ketika ini ramai yang ditahan kerana dikatakan mempunyai hubungan dengan PKM termasuk pengerusi API, Ahmad Boestamam, Dr Burhanudin al-Helmi, Pak Sako dan lain-lain. Osman Awang terselamat kerana beliau hanya menulis sajak walaupun beliau sendiri adalah lebih kiri daripada Pak Samad yang menjadi antara ikon dalam Bersih 2.0.

Sesiapa yang tidak sealiran dengan bangsawan Umno harbi boleh sahaja dikaitkan dengan PKM dan mereka boleh dituduh mengancam keselamatan negara. Idea ini adalah idea penjajah Inggeris sejak melancarkan akta darurat 1948 lagi.

Himpunan Bersih 709 dengan warna kuning memang suatu yang wajar kerana warna kuning bukan sahaja warna permbakar (matahari), ia juga lambang kedamaian dan keamanan, kebebasan dan kebijaksanaan.
Kuning adalah warna yang disahkan oleh pengamal perubatan sebagai warna yang boleh dilihat meskipun seseorang itu rabun atau buta warna.

Dengan kehadiran warna ini bangsawan Umno harbi tidak seharusnya terus rabun. Mereka seharusnya dapat melihat 8 tuntutan Bersih sebagai satu pergerakan madani, rakyat yang menuntut perubahan dan sejarah kemerdekaan kita telah di ubahsuai mengikut citarasa kaum kaum bangsawan harbi..

logika.
anak muda semua buatlah perbandingan sendiri..
gua hanya mampu utk membawa lu org melihat dari mata hati
yg mana kaca dan yg mana permata..
yg mana suka berbohong dan yg mana kebenaran..
jadikan lah sejarah al quran sebagai contoh.


DI MANA BANGSAWAN UMNO KUAT
DI SITU MELAYU MEREMPAT
KETUANAN MELAYU
YG DI CEDUK DARI
KETUANAN BRITISH.
ANAK ANAK MUDA TELAH DI BOHONGI SELAMA INI
KAH KAH KAH


No comments:

Post a Comment

Twitter Facebook Feed