Monday, October 03, 2011

Hot!! Najib Akan Disapina Di Mahkamah Perancis?

IS NOT COOL..
KAH KAH KAH


SCORPENE : NAJIB AKAN DISEPINA MAHKAMAH PERANCHIS : SUARAM

LONDON: Pengarah Suara Rakyat Malaysia (Suaram), Cynthia Gabriel berkata Najib Razak akan disepina di mahkamah Perancis bagi membantu perbicaraan rasuah pembelian kapal selam Scorpene.

Cytnhia berkata, ia berhubung urusniaga membabitkan pemberian komisen kapal selam berkenaan yang dilakukan pada 2002 ketika Najib menjadi menteri pertahanan.

“Kita ada bukti cukup kuat untuk memulakan perbicaraan, individu terlibat akan disepina ke mahkamah,” kata Cynthia.

Katanya, perbicaraan itu tetap akan berlangsung di Perancis walaupun terpaksa ditunda daripada tarikh asal iaitu September lalu.

“Kita jangkakan perbicaraan boleh bermula September, tetapi peguam memberitahu ada sedikit masalah di Perancis kerana ada pihak cuba halang kes ini daripada diteruskan.

“Kita tidak tahu samada pihak di Perancis atau pihak dari Malaysia, kita tunggu. Kes ini akan berlangsung,” ujarnya ketika ditemui Suara Keadilan Jumaat lalu.

“Peranan saya sebagai panel, peguam akan beritahu mengenai kes, dan saya akan beritahu mengenai isu-isu rasuah yang melibatkan pembelian peralatan keselamatan dan pertahanan negara,” tambah beliau.

Menurut Cynthia, selain menghadiri forum tersebut, beliau dijadualkan bertemu dengan peguam-peguam yang dilantik Suaram bagi mengetahui perjalanan kes.

Jumaat lalu, beliau berlepas ke London bagi menghadiri forum di Universiti Holborn, bagi memberi penerangan kes itu kepada hadirin di sana tentang perjalanan kes rasuah itu bersama peguam kedua yang dilantik Suaram, Joseph Breham.

Selaku ahli panel yang bertindak mewakili rakyat Malaysia, beliau turut mendedahkan rasuah lain yang turut melibatkan pembelian peralatan pertahanan negara.

Cynthia juga dijadual menghadiri mesyuarat dengan tiga peguam yang terlibat dalam kes ini pada hari ini dan esok.

“Kita akan bincangkan secara mendalam selain akan ditemuramah oleh media dari Perancis,” katanya.
- keadilan daily


KAH KAH KAH
SIAPA JANTAN KE 3 BEB?
SIAPA BEB?
JANTAN KE 3 BEB?
JANTAN KE 3?
SIAPA JANTAN KE 3?
SIAPA?
SIAPA? SIAPA?
JANTAN KE 3?
KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
BANGKAI BADAK SEKALI TIDAK AKAN MAMPU..
DITUTUP DGN SELENDANG GAJAH!
APATAH LAGI DI TUTUP DGN..
GUNAKAN MASJID UTK BERSUMPAH..
KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
SEGAGAH GAGAH MANUSIA ADALAN FIRUAN..
SEHEBAT HEBAT MANUSIA ADALAH NAMRUD..
TETAP JUGA MEREKA TIDAK BERANI BERSUMPAH..
KAH KAH KAHKLIK - Send - DI BAWAH INI UNTUK ANAK MUDA KONGSIKAN BERSAMA ARTIKEL!

2 comments:

  1. Sial tahap BABI.. patut lah ada $ beli cincin, kot. Reporter/ Akhbar Indonesia pun dah kena sogok untuk permohonan maaf, kot..

    I nak daftar jadi pengundi lah pasni- PKR or DAP.

    ReplyDelete
  2. Agaknya Najib bin Rosmah akn pergi ke mahkamah mana utk membatalkan sepina dari mahkamah Perancis tu, ek? Mahkamah Kangaroo, kot!

    ReplyDelete

Twitter Facebook Feed