Sunday, October 02, 2011

Servey Tim Era Pasca Tiewnama Mengenai Suara Anak Muda Kenapa Benci Dgn Umno/BN

ANAK MUDA PENENTU MASA DEPAN NEGARA..
SEJARAH MEREKA IBARAT BARA API YG TERPENDAM..
JAUH DI SUDUT DUNIA..
YG JIKA MEREKA DI GABUNGKAN..
IANYA MAMPU UNTUK MENGGONCANG DUNIA..
DAN ATAS SEBAB INILAH KAUM BANGSAWAN..
MAHU MEMISAH MISAHKAN MEREKA..
SUPAYA MEREKA BERPECAH DAN TIDAK MENJADI SATU..
DAN MUDAH UNTUK DI PERMAINKAN..
KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
KINI MEREKA SUDAH SEDAR DAN SEDIA UNTUK..
MELAKSANAKAN PERANAN SEJATI MEREKA..
DALAM MENENTUKAN UNTUNG NASIB SEBUAH KERAJAAN..
YG BERPURA PURA YG MENGAKUI DIRI KERAJAAN INI..
ADALAH DARI KETURUNAN KAUM KAUM BANGSAWAN..
KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
ANAK MUDA SEDIA MENGHUMBAN UMNO/BN KE MUZIUM NEGARA..
ITU JANJI ANAK ANAK MUDA..
ITU JANJI MEREKA..
SEKALI MEREKA TIDAK AKAN BERGANJAK DARI JANJI ITU..
PERCAYALAH!
KAH KAH KAH


Berikut adalah servey dari Kami Benci Najib Tun Razak di atas persoalan..

APAKAH ANAK ANAK MUDA MSIH LAGI RASA HORMAT PADA PEMIMPIN UMNO/BN?

dan ini adalah antara jawapan jawapan anak anak muda yg dahagakan kejujuran dan kasih sayang seorang pemimpin yg berjiwa rakyat.. rata ratanya mereka adalah dari golongan muda yg sudah tidak lagi mampu utk di bohongi oleh umno/bn yg masih lagi ketinggalan bas dalam mengamalkan politik tahun 60-an..




Casper Gihes Kaun Saya Benci UMNO-BN
3 hours ago ·


MaQzumie Goldah gua kalo cite pasal pemimpin umno/bn zaman skrg ni, gua rasa nak berak je..puihhh
3 hours ago



Hai Hairi Wak dari dulu x suka bn sebab pati kroni n rasuah kuat 3 hours ago ·



Muhammad Naim satu saja aku nak bagi taw...seorang suami tak mampu menyuruh isterinya bertudung..inikan pula untuk mentadbir sebuah negara..
3 hours ago



Nossaj Siron Pada pendapat aq BN skg bnyak ckap sj tp xda action. Terutama d Sabah & Sarawak. Masa dkt mngundi barulah ramai turun sana sini. Harap aq x masuk jail kerana komen aq ni...
3 hours ago ·



 Ahmad Fathi Lutfi saya suka diorg.sbb diorg asshole.sy suka org yg jenis asshole ni.kah3
3 hours ago ·



Abdul Hafiz risaw org asing dpt ic...then ngundi dorg...
3 hours ago ·



Reezal Jelita Saya Benci UMNO-BN
3 hours ago ·



Syazwan Fiqry x dak rasa hormat jika mereka membuat kesalahan.....
 3 hours ago ·



Fazly Fauzi BN mcm celaka. Perangai menteri macam celaka. Pengikut parti macam celaka. Segalanya macam celakalah
3 hours ago ·



Asmadi Musa Kerja dok perabeh duit rakyat ja..memang ba** negara btui
3 hours ago ·



Sis Nadhrah pemimpin umno/bn hny gah dgn politik selak kain je. LOL
3 hours ago ·



 Jo N Bera sy benci dgn UMNO kerana terlalu gilakan kuasa sampai PATI senang2 jer dapat mykad,.. tdk cukup dgn itu sy benci UMNO sbb UMNO dah tak relevan lg,..tak cukup lg,.. sy benci UMNO selamanya huhu,..
3 hours ago ·



Emkay TheRevo saya hormat BN sbb ada ROSMAH.....ROSMAH pandai nyanyi...men badminton pn terer....pandai bergaya....rajin menyimpan duit,dari kecik lg tuuuu....dan yg pling penting,ROSMAH hebat dlm bomoh membomoh ni....sy sayaaaaannnng BN sbb ROSMAH..kah..kah..kah....
3 hours ago ·



Mohd Sharil Hafizi pemimpin bn xhormat rakyat...
3 hours ago ·



Ed Edd Eddy Alhai..aku nak hrmat pd umno?mnum ayor kncing aku dlula whai puak2 umno..mgkin krang org2 yg sngat bdo akan respect kt umno,wlopon krang tau umno parti parti perabih duit rkyat,.hahaha..
3 hours ago ·



Abu Azzam Abdullah Celaka...eh umno..tolak hudud ..parti celaka.
3 hours ago ·



Mohd Syaril Aku x suka sebab diorg suka bermewah2... Hasil duit taxpayer cam aku! Gaji diorang patutnye cukup utk sara hidup, keluarga, kehidupan mereka shj... Ini dh smpi boleh buka bisnes, perniagaan utk tmbh lagi kekayaan hasil duit gaji berpuluh ribu yg kerajaan byr dari duit taxpayer cam aku... "̮ ƗƗɐ..ƗƗɐ..ƗƗɐ..ƗƗɐ..ƗƗɐ..ƗƗɐ "̮. Ntah la....
3 hours ago ·


 Wayne Faiz x layak memimpin negara kalau x boleh memimpin rumah tangga...
3 hours ago ·



Muhamad Izuaniza diorg suka jual negara...kerana kepentingan politik masing2
3 hours ago ·


Farhan Haqeem X..kerana,
1.seorang yg suka berlakon,contoh psl kouta warganegara..
2.seorang yg kejam kerana tidak mahu dengar pendapat rakyat.
3.seorang syaitan yg bertopengkn manusia kerana menolak hukum agama sendiri..
4.gilakan kuasa kerana hanya rapat dngan org yg berperngaruh dan mengabaikn golongn muda..

2 hours ago ·



Wayne Faiz cari la.. saya ckp apa yang saya dan belia2 lain lihat
2 hours ago ·



Dieya Madie NOT at all. Zero respect to them.
2 hours ago ·



Tan Sri Nadzmi dorang ni x penah idup susah bab tu la suke abis kn duit rakyat.....cube bg pm idup susah ape yg die rase...die senang jer dpt duit naik kn yax ni la tu la....gaji sebulan rm18k blum masuk bonus dan duit rakyat lg tu ,minyak free,kerete free semua nye free lahhh.....ni yg aku panas ni ·






Abdul Halim Majid Hanya pada golongan Kubur kata mari dan rumah kata pergi akan menyokong and percaya pada Keris Kontot not to new and middle generation unless the father mother uncle auntie sibling has LOTS of contract with them. Latest expect LGE minta maaf pada UMNO BN apa dia ingat Tuhan ke parti ini. Cadangan datang dari Anak Harimau Kumbang dari Johor. Tahu siapa kan. Tak tahu pergi mengaji lagi?
2 hours ago ·



Julian Joe ‎100% menteri yang kaya raya sakan confirm tak pernah rasa "kehidupan susah" seperti yang dihadapi rakyat. mereka dilahirkan dalam keluarga yang kaya dan sudah tentu akan mementingkan diri sendiri. akan ku telan batu tu mentah2 kalau si najib tu dapat hidup 2 bulan dengan serba kekurangan seperti purata rakyat yang ada
2 hours ago ·



 Abdul Halim Majid Kena simpan duit dari kecil untuk beli kereta or umah harga jutaan ringgit wahai Rakyat Msia 2 hours ago ·


 Hazri Hashim Aku x respect sbb ramai sgt munafik...jd pemimpin pun sbb nak himpun harta..belagak maksum..konon pejuang islam,tp korang nilai la dr fizikal dah cukup..x munafik namanya tu..perangai dah la mcm lanun..ustaz2 & ulamak2 dorg mmg jenis cari makan..umno pakai utk baca doa selamat je..
about an hour ago ·


 Wak Lee x..sbb mereka jarang berfikir yang benar..
55 minutes ago ·


 Mohamad Madyna Aku da 50th....tp sejak muda aku da benci umno....
1..aniaya Dato Harun Idris.
2..aniaya Tengku Razaliegh.
3..Paling benci umno aniaya DSAI.
4..UMNO ANIAYA RAKYAT.

55 minutes ago ·


 Rafiza Zakaria selalunya pemimpin UMNO belagak..
29 minutes ago ·



Tsen Kim Vun to me, it is the PM talk shit, act shit...... want me vote PM ? kiss my ass.... najisb
6 hours ago ·


Mus'ab Umair Mazlan sbb ak benci rosmah..tu jek :P
6 hours ago ·



Eday Razik sebab dorg yahudi!...
6 hours ago ·



Amat Abas lama sgt dh diorg memrintah...bg peluang pakatanrakyat lak.kasi tgk camner.
6 hours ago ·



Ezad Rahman RM (rosmah mansor) gune duit bapak aku yg jual nasik lemak tepi jalan then bayar cukai tok beli cincin dia
6 hours ago ·



 Faiz Lan Kerajaan x memerintah dengan adil,benar
6 hours ago ·


 Mohd Idris Md Johar sebab aku islam!
6 hours ago ·



Tsen Kim Vun selagi itu 2 ekor haiwan jadi Pm.... negara ini akan musnah
5 hours ago ·



Angah Razib Bosan ngn kronism n budaya ampu-mengampu...sorg YB smpai berpuluh org escort...bkn free sume b'byr....
5 hours ago ·


 Tan Sri Nadzmi like like like like
5 hours ago ·



Thinagaran Thomas Bosan dgn politik fitnah-menfitnah hari demi hari.cuba melagakan perpaduan kaum,tidak ada plan tindakan khas untuk mengatasi inflasi.kenaikkan harga barang.penganguran rakyat tempatan.kos sara hidup yg tinggi.tiada penetapan gaji minimum untuk pekerja swasta,ekonomi merundum dalam dan luar negara dan banyak masalah rakyat tak diberi perhatian,di televisyen selalu dimuatkan cerita politik dan fitnah,tak pula berita gembira untuk rakyat,yg bayar cukai dan gaji mereka adalah rakyat.tapi tak nampak pula pelan khas untuk mengurangkan kesusahan rakyat,cukuplah mereka perintah 54 tahun,elok tukar je kerajaan baru,kalau diorang pun sama,kuasa ditangan rakyat untuk membuat keputusan.siapa yg perlu perintah dan tak perlu perintah
5 hours ago ·



MuhdZaidi Zulkifli Benci bila dgr banyak ketirisan duit,rasuah dn keborosan dlm pengurusan kewangan negara.Bila aku mula keja,baru tahu mcm mana susah payah cr duit..dn baru tahu rakyat Malaysia kena tax yg tinggi utk keta..kempunan nak pakai keta idaman..huhu.dimana duit minyak,kelapa sait dn pelbagai aset2 negara??tapi kos sara hidup masih tinggi..Secara amnya kita cukup dn selesa di bumi Malaysia..tapi malaysia boleh lebih hebat jika ditakbir oleh mereka2 yg betul2 menjaga kepentingan rakyat.Ramai lg org yg susah hidup.
5 hours ago ·



Thinagaran Thomas Apakah flom boleh beri sumbangan kepada ekonomi negara,sedih betul.duit rakyat mengalir dan cair mcm ais untuk aktiviti tak berfaedah,
5 hours ago ·



Murad Baharin sebab negara dah jadi cam haramjadah..huhuu
5 hours ago ·



Youreourinpiration Muzri tolak hukum islam..
5 hours ago ·


 Hamzan Hamzah sbb aku sayang pas yg sayang pd islam dn keadilan sesama rakyat....aku benci umno sbb Allah yg bg petunjuk
4 hours ago ·



Abu Hasan Ashari hati nurani mereka mmg dah benci umno...apa nak buat...hehehe. dan mereka ada kesedaran dr segala segi, umno je sdri tak sedar2...
4 hours ago ·



Hatta Mansor lawan cara kotor,guna media massa,elektronic,polis,peguam dan mcm2 lg.. klu xde diorg rasuah sume 2,UMNO da jd sejarah da.. sejarah hitam.!
 4 hours ago ·



Izad Yahya Rasuah beleluasa..kroni..kumpul kekayaan anak bini n keluarga serta kroni..cukai yg melampau..boros..duniawi yg keterlaluan..kekejaman pd rakyat..memandang rendah hak2 rakyat..mcm2 lg la..kang ckp lebih2 katanya tk besyukur..depa bg sikit..tp susah bg pula dr ape yg dia bg...
4 hours ago

Tam Miskam Semua yg diatas sama macam aku
3 hours ago ·


 

Hann-Ti Tan So many reasons - useless shit-head leader and his fat-a$$ wife, pathetic ball-carrier ministers, corrupt + racist regime, and most importantly, they have been treating the Rakyat like scum for the past 50+ years... This can never be forgiven, as long as I am an eligible voter!
3 hours ago ·




Zulhilmi Bin Nain korupsiKroni
3 hours ago ·


LAGU INI GUA TUJUKAN KHAS UNTUK ANAK ANAK MUDA!






KLIK - Send - DI BAWAH INI UNTUK ANAK MUDA KONGSIKAN BERSAMA ARTIKEL!

18 comments:

  1. DENGAR NAMA UMNO PUN AKU DAH BENCI.......APATAH LG NAK BERI SOKONGAN LAGI LER AKU XMAU.......

    ReplyDelete
  2. KERAjaan Barisan Sial!

    ReplyDelete
  3. Bukan benci UMNO tetapi bencikan Pemimpin UMNO yang buta sebelah mata dan berhati batu. Pengikutnya pula berhati hitam. Hanya tau hentam kiri kanan tanpa pedulikan hukum hakam Tuhan.

    Tak cukup iman atau sengaja tolak iman ke tepi (Qur'an dipakai separuh dibuang separuh) kerana taksubkan politik dan duit!

    ReplyDelete
  4. umno haramjadah! khakkk tuiii!!!!

    ReplyDelete
  5. umno xhormat Islam. Buang identiti Islam di malaysia.
    -tulisan jawi pupus
    -xpakai tudung perkara biasa
    -ekonomi melayu minoriti di bumi sendiri
    -undang2 Islam xsesuai untuk Islam malaysia

    ringkas dari aku: Tolak umno/bn pada PRU13!!!

    ReplyDelete
  6. ni baru sikit jew bro.. ramai lagi yg menyampah dgn umngok gampang ni. mnegbehkan borheh jew dari dulu.

    ReplyDelete
  7. aku benci umno walau tak perlu...

    ReplyDelete
  8. Dah tak relevan dah BN nk perintah negara. Kasik muka baru ar plak tgk ada baik ke tak??? Kalo tak ko BN perintah blk la smpai kiamat punnnn

    ReplyDelete
  9. Selagi Najib tak reti nak menasihatkan rosmah untuk bertudung selagi tu aku takde nak harap apa2 kat Najib utk jaga agama Islam. Sebab mereka la yg mencemarkan Islam dari pandangan bukan Islam.. Islam sederhana kepala bapak dia

    ReplyDelete
  10. aq benci dgn umno/bn sebab dia dah melampau, habih di tipunya kita idup2 slama ni, kita makan tulang, depa makan daging, kata bukan main nak rak lagi suh rakyat berjimat, tapi depa naik bas macam naik roket, tuiii.

    ReplyDelete
  11. Saya benci UMNO kerana ALLAH, andai saya mati dibunuh org UMNO wlu pakcik atau tok wan sedara sekali pun, maka mati saya SYAHID

    ReplyDelete
  12. BN parti SIALLL

    ReplyDelete
  13. Anak muda hanya pandai zaman IT daya mentalitli sungguh memalukan.

    Cuba baca masalah komunikasi mahasiswa sekrang yg sukar mendapat kerja sekrang. Bab-bab berkomunikasi dengan matang..NYATA..FAIL.DAN.GAGAL


    Anak muda terutamanya mahasiswa melayu malaysia terkenal dengan kaku dan jumud..bila berinteraksi dengan golongan

    Buktikan dulu kalau mereka terkenal dengan petah berbicara boleh berkomunikasi

    Hanya gah dan berkokok bab-bab demonstrasi beraamai-ramai dan omen menghina di dalam internet .Inilah mentaliti memalukan


    Bila bersemuka untuk ditemuduga sorang perseorangan hancus...hanya berani komen2 di dalam alam siber dan komen di dalam blog.

    Dunia internet hanya membanyakkan anak2 muda kolej swasta yg sepatutnya tidak layak mendapat sambungan pelajaran langsung.

    Hasilanya ramailah anak muda yg berotak maklumat internet copy and paste.

    Hasilnya kalau minta kerja ditemuduga HANCUS komunikasi.

    ReplyDelete
  14. Setuju,

    AKu pernah temuduga anak2 muda sekrang asa interview....

    HANCUS...SETUJU..SETUJU..

    Tapi bila aku check facebook dia..tulisan dia..garang semacam...

    Memang ada sesuatu yang tak kena dengan mereka ni.

    ReplyDelete
  15. Pengalaan aku...budak2 ni...jangankan bahasa Inggeris..bahasa malaysia pun taip tak betul..

    Sebab selalu sangat main facebook kot...

    Sure ota copy and paste.

    ReplyDelete
  16. Graduan yang lahir daripada sistem pendidikan Malaysia gagal memenuhi kehendak bakal majikan kerana kekurangan kemahiran berfikir secara kritis dan lemah dalam berkomunikasi.

    Ini telah menyebabkan majikan perlu menyediakan latihan tambahan untuk menyesuaikan mereka ke dalam skop kerja masing-masing manakala ramai graduan perlu menerima pekerjaan yang tidak sesuai dengan kelayakan mereka.

    ReplyDelete
  17. Benci sangatttttt..ngn BN sbb x de keadilan dlm pemerintahan dan byk mnghbskn duit rakyat i hate BN....forever and ever.Wlupn blom lyk utk mngndi ttpi tp tlh ku lihat byk penipuan dan rsa sgt hti sgt ats ape y berlaku slma ini.INI KALILAH UBAH parti y Zalim...


    ReplyDelete

Twitter Facebook Feed