Tuesday, October 04, 2011

WAJIB BACA!! BEZA LAW ISLAM DGN LAW SIVIL/BRITISH/ZIONIS

GUA HARAP PADA ORG BUKAN ISLAM FAHAM..
WALAUPUN KITA BERBEZA AGAMA..
TETAPI KITA SEMUA ADALAH BERSAUDARA..
BACA LAH DGN NAMA TUHAN LU YG MENCIPTAKAN..
ARTIKEL INI UTK SEMUA TIDAK KIRA SIAPA PUN..


Penyataan ikhlas gua ini adalah untuk org org bukan islam tetapi org org islam juga eloklah membacanya..

PERBEZAAN ANTARA UNDANG2 ISLAM DAN UNDANG2 SIVIL/BRITISH/ZIONIS.

di negara malaysia kini kita menggunakan undang undang zionis dan ini adalah undang undang dunia yg lu org perlu faham dan telah menyesatkan lu org selama ini..

1- UNDANG UNDANG ISLAM

a. bersifat pengajaran dan lebih kepada kegerunan bila ianya di hukum di depan org ramai dgn tujuan mendidik masyarakat dari melakukan KEJAHATAN..

maka org org kaya CINA, INDIA , MELAYU tidak berasa takut utk keluar kemana mana pun kerana takut di rompak, sebab undang undang islam sangat menitik beratkkan pada jenayah dan kejahatan dan hukuman yg menggerunkan setiap hati manusia..

kerana hukuman yg bakal di kenakan pada penjenayah tadi di hadapan org ramai.. maka secara teorinya tiada seorang pun berani melakukan kejahatan kerana malu kepada manusia lain jika ia di tangkap..

kerana fitrah manusia itu tidak suka DIMALUKAN semasa hidupnya!

MALU ini yg menyebabkan mereka tidak berani melakukan walau apa pun kejahatan melainkan dia org GILA.. kerana org GILA memang tak MALU bukan? ini logiknya..

apabila seorang merompak di dapati bersalah dan di hukum di khalayak ramai.. bukankah ianya akan menjadikan sifat gerun dalam diri manusia lain utk melakukan perkara yg sama?

dan bukan mudah untuk menyabitkan kesalahan pada mereka kerana ianya memerlukan saksi yg berwibawa dan tidak rasuah.. jika di dapati rasuah maka hukumannya adalah sangat mengerikan..

tiada siapa mampu menahannnya.. kerana semuanya adalah sama dari pemimpin tertinggi sehingga ke rakyat biasa hukumannya adalah sama saja dan tiada seorang akan terlepas darinya.. jika sultan atau raja sekali pun bersalah mencuri maka di potong saja tangannya jika di dapati ia bersalah..

jika tuan guru hadi awang di dapati mencuri dan cukup segala galanya bukti yg sahih maka akan di potong saja tangannya di hadapan org ramai malahan di siarkan secara langsung di kaca tv untuk tujuan mendidik manusia supaya gerun melakukan apa juga kejahatan..

ini undang undang islam yg bagus.. tidak mengira siapa.. asalkan bersalah walaupun dia berkuasa tetap dia akan dihukum.. itulah islam.. itulah cara hidup yg sejahtera!

masyarakat bukan islam juga sepatutnya mampu utk menerimanya menjadi undang undang mereka utk semua kerana ia melindungi semua manusia tidak kira islam atau bukan.. tiada seorang pun dapat melepas darinya hatta SULTAN, AGUNG, PERDANA MENTERI, KERABAT2 DI RAJA, RAKYAT BIASA.
jika di dapati ianya BERSALAH!2- UNDANG UNDANG BRITISH/SIVIL/ZIONIS

a. hukuman di jalankan di tempat yg tertutup dan siapa juga tidak melihatnya.. maka ianya tidak akan menjadikan ia satu pengajaran kepada masyarakat umumnya..

mendengar cerita dgn melihat cerita mempunyai definasi 2 maksud yg sangat berbeza.. rasa insaf dan gerun itu tidak berlaku apabila manusia tidak melihatnya sendiri.. ini adalah sikologi bagi semua manusia..

undang undang zionis yg di gunakan di negara kita ini adalah sangat zalim kerana..

merompak tiada hukuman melainkan tembak sampai mati.. hukuman ini tidak mampu mendidik manusia sebaliknya lebih ramai lagi manusia berani melakukan kejahatan kerana tidak nampak pun bagaimana kejadian pembunuhan itu berlaku.. tiada contoh..

membunuh di hukum gantung sampai mati.. gantung sampai mati ini telah di debatkan di perinkat eropah bilamana seorang saintis eropah menyatakan apabila manusia di gantung.. secara teorinya ia menderita utk putus nyawa selama 14 saat dan itu adalah seksa yg paling seksa yg sangat terlalu azab kerana tengkoknya patah tetapi belum lagi mati.. bukankah ini namanya KEZALIMAN yg sangat di tegah oleh apa AGAMA sekalipun?

berbanding hukuman pancung di dalam islam.. tidak sampai 1/2 saat pun utk kehilangan nyawa dan ianya tidak menyeksa tubuh si mati tadi tidak merasa sakit di sebabkan punca utama sakit adalah otak yg menyalurkan rasa sakit tadi ke diri si mati.. apabila bercerainya kepala dari badan.. signal tadi telah terputus dan ia tidak akan merasa apa apa derita.. ini kajian saintis.. dan ini bukti KASIH SAYANG TUHAN!

dan org org besar yg berpangkat vvip jarang sekali di dapati bersalah kerana rasuah di dalam undang2 zionis ini sangat lemah.. rasuah jika di kira samalah seperti mencuri, merompak dan sebagainya.. pasti gerun bukan pada sesiapa yg mahu merasuah ?

tetapi dalam undang undang zionis rasuah boleh di ampunkan, rasuah hanya membayar denda, rasuah hanya di penjarakan.. bila di penjarakan.. hanya individu yg di penjara itu saja yg merasa.. org ramai tidak dapat melihatnya dan tiada nilai keinsafan pada org ramai,  ianya tidak dapat di lihat hukuman itu oleh org ramai..

undang undang zionis ini bukan bertujuan mendidik manusia.. tetapi bertujuan menyeksa pesalah.. ini sangat di larang oleh mana mana agama di dalam dunia sekalipun..

carilah kitab2 lama.. tidak pernah di sebut.. sebab itu lah gua kata UNDANG UNDANG MALAYSIA PAKAI INI ADALAH UNDANG UNDANG ZIONIS! lu org semua perlu sedar beb.. kah kah kah


inilah namanya kezaliman..
inilah namanya kita telah di manipulasi oleh kaum yahudi zionis..
sampai undang undang malaysia pun kita ikut ZIONIS.. tanpa lu org sedar selama ini..
lu org telah menyembah ZIONIS..
kah kah kah


KLIK - Send - DI BAWAH INI UNTUK ANAK MUDA KONGSIKAN BERSAMA ARTIKEL!

2 comments:

Twitter Facebook Feed